Utilitzem cookies pròpies i de tercers per analitzar la navegació dels usuaris, analitzar els seus hàbits de navegació en Internet per a poder mostrar-li publicitat relacionada amb el seu perfil de navegació i per a adaptar el contingut a l'idioma del seu navegador. En prémer ACCEPTAR consent aquestes cookies. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement aquest enllaç
A Celler Vell ens dirigim de forma responsable a consumidors adults. Per això necessitem verificar la teva edat abans de començar.
En confirmar que ets major de 18 anys, acceptes els nostres Termes i condicions i la nostra Política de privacitat.
Sóc menor de 18 anys
Sóc major de 18 anys

En bici per les vinyes del Penedès

Publicat el 12/01/2017

En bici per les vinyes del Penedès

A la tardor, a la primavera... qualsevol època de l'any és bona per passejar entre vinyes i gaudir dels paisatges del Penedès.

Simplement circulant en cotxe per les carreteres de la comarca es poden veure els canvis que experimenten els ceps a mesura que van passant les setmanes i canvien les estacions. Però per gaudir-ne de veritat, recórrer a peu els camins és el millor per poder fixar-se en tot. L'inconvenient és que a peu les distàncies que es poden recórrer al cap del dia són curtes, per això avui us recomanem una alternativa que ens permet viatjar amb la mateixa calma i gaudint dels paisatges amb la possibilitat d'anar més lluny i descobrir diversos indrets en un dia: recórrer les vinyes en bicicleta.

El Penedès és l'extensió de vinyes més gran de Catalunya, i la regió en general, i els voltants de Sant Sadurní en particular, ofereixen un munt de possibilitat per muntar rutes més o menys llargues, en funció del que vulguem i puguem fer. De tota manera, en ser un paisatge en bona part planer, no cal especial preparació per fer algunes rutes, moltes d'elles aptes fins i tot per als nens.

En bicicleta pel Penedès

Al web Penedès 360º hi trobem nombroses alternatives, algunes per a ciclistes avesats, que recorren la comarca, del mar a la muntanya, sortint de Sant Sadurní, en 3, 4 o 5 etapes. Són gairebé 300 km de recorregut i desnivells de fins a 7.000 metres.

Per a ciclistes més ocasionals, una proposta que anomenen slow bike, amb un recorregut de 162 km en 4 dies, i un desnivell de 2.000 metres. Al web hi trobarem els tracks de les rutes i, si no volem fer-les totes, podem seguir només algun dels trams, a prtir de 10-12 km.

Al web d'Enoturisme Penedès també ens expliquen rutes amb diferents nivells de dificultat, algunes batejades amb el nom dels raïms que es cultiven a la comarca (garnatxa, macabeu, monastrell...) perquè transcorre majoritàriament entre vinyes. Altres ens porten a visitar llocs d'interès, com la Font del Cuscó, el balcó del Penedès, els pèlags de Vilobí o Sant Sebastià dels Gorgs. Són rutes des de 5 km ideals per fer en família, i també n'hi ha de més exigents, i que es poden fer tant en bicicleta com a peu o fins i tot a cavall.

Moltes d'aquestes rutes es troben a l'app Camins del Penedès disponible per a Iphone i Android, en la qual trobareu tota la informació per organitzar una visita a les vinyes del Penedès, amb informació de punts d'interès (museus, patrimoni, cellers, allotjaments...) i itineraris per recórrer caminat, corrent o en bicicleta de muntanya. En el capítol ciclista, que és el que ara ens ocupa, hi trobem les propostes agrupades segons la distància, amb rutes de menys de 10 quilòmetres, d'entre 10 i 25, i de més de 25 per als més avesats.

Finalment, si preferiu no haver de buscar rutes ni traginar bicicletes amunt i avall, trobareu empreses que us organitzaran les rutes i us llogaran les bicicletes. Us deixem un parell d'adreces on us faran aquesta feina, Bikemotions, que organitza rutes a peu, en bicicleta convencional i en bicicleta elèctrica. Si teniu clar que només us interessa una bici d'aquests tipus per pedalar menys, Revolts, Penedès ebike experiences us llogarà una de les seves burricletes i us oferiran nombroses rutes amb visites a cellers per triar.

I la millor manera d’acabar la ruta en bicicleta, una copa de cava abans de dinar. Aquesta vegada us proposem maridar el passeig per les vinyes amb el nostre Brut Nature, elaborat amb les varietats tradicionals del Penedès i que haureu vist durant la ruta. El podreu tastar a les nostres caves

 

PRODUCTES RELACIONATS

Celler Vell Brut Nature Reserva ECO

Elaborat amb les tradicionals Xarel·lo, Macabeu i Parellada. Aroma amb...