Utilitzem cookies pròpies i de tercers per analitzar la navegació dels usuaris, analitzar els seus hàbits de navegació en Internet per a poder mostrar-li publicitat relacionada amb el seu perfil de navegació i per a adaptar el contingut a l'idioma del seu navegador. En prémer ACCEPTAR consent aquestes cookies. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement aquest enllaç
A Celler Vell ens dirigim de forma responsable a consumidors adults. Per això necessitem verificar la teva edat abans de començar.
En confirmar que ets major de 18 anys, acceptes els nostres Termes i condicions i la nostra Política de privacitat.
Sóc menor de 18 anys
Sóc major de 18 anys

Canelons de peix

Publicat el 13/09/2016

Canelons de peix

Els canelons, tan tradicionals i tan de festa! A casa, la mare sempre els feia els diumenges i els continua fent tot sovint. Diu que li agrada molt fer-ne: preparar el farcit, embolicar-los amb les plaques, fer la beixamel i portar la safata fumejant a taula com si fos un trofeu: tothom gaudint de l' olor abans de tastar-los. Fer-los a casa és tot un ritual i si amb nosaltres col.laboren els nostres fills o amics, tot un plaer.

A casa, en fem de moltes menes: de carn, de marisc, de peix, de verdures, de bolets. Ffreds , calents... tots ens agraden però els de peix els reservem una mica més per a dies més assenyalats.

Els d' avui els hem maridat amb un cava Celler Vell extra brut rosé, d' un color preciós, i de gust suau i afruitat. Ha estat una combinació encertada que ha potenciat el sabor dels canelons. Ho voleu provar?

Ingredients

  • 16-18 plaques de canelons
  • 200 grs. de bacallà dessalat al punt de sal i sense espines
  • 200 grs. de rap
  • 200 grs. de tronquets de cranc
  • 1 ceba no gaire grossa
  • 1 pastanaga
  • 1 porro
  • 3 cullerades de salsa de tomaquet
  • Formatge ratllat i una mica de mantega per gratinar els canelons

Per la beixamel

  • 1/2 l. de llet
  • 2 cullerades de farina (ben plenes)
  • 1 trosset de ceba
  • 1 cullerada de salsa de tomaquet

Preparació

Fem bullir els canelons tal com ens indica el fabricant.

Fem trossets petits del bacallà, el rap i el surimi.

Fem un sofregit amb la ceba, la pastanaga , el porro (tot tallat ben petit) i una mica de sal, afegim la salsa de tomaquet. Afegim el peix i esmicolem amb una forquilla. Ho tastem i si cal, hi afegim més sal.

Omplim els canelons amb aquest farcit.

Fem la beixamel: posem oli d' oliva en un cassó i fregim una mica de ceba tallada en un tros. La retirem i afegim les dues cullerades de farina, remenem, deixem fer una mica i afegim la llet tot remenant perquè no quedin grumolls (podem pasar-hi la batedora, si fa falta). Quan és feta hi posem sal, pebre i la cullerada de salsa de tomaquet.

Aboquem per damunt dels canelons, hi posem una mica de formatge ratllat i uns trossets de mantega.

Els gratinem al forn.

I ens els menjarem amb una ampolla de cava rosat Celler Vell.

Recepta elaborada per Anna Fornell del blog M'agrada cuinar.

PRODUCTES RELACIONATS

Estruch Extra Brut Rosé ECO

Rosat brillant, d'aroma floral i gust molt afruitat. Ideal pels...